Tilalliset ovat olleet hermolomalla. Kaikesta. Vaan mitäpä sitä, valmiissa maailmassa... Tosi asiassa emme ole oikeastaan lomailleet vaan olleet töissä - joskin kaukana Tilasta. Hassua, minkälaisia kiemuroita sitä voi eteen tulla.

Mutta. Tilalla on ollut rauhaisaa. Sisätilojen remontointi jatkunee keväämmällä. Onhan meillä edelleen kokonaisia huoneita ah-niin-ihanassa-semi-alkuperäisessä asussaan. Siis repsottavia, haalistuneita tapetteja ja ruskeaa muovimattoa lattialla. Haltexit katossa menevät kyllä.

Nämä remonttivuodet ovat olleet aikamoinen oppikoulu. Sitä miettii, että kyllä asuminen voi olla helppoa. Että mitä kaikki muut ihmiset tekevät valmiissa kodeissaan? Mitä he suunnittelevat? Miten paljon repsottava lattialista häiritsee? Entä joku kitisevä sarana? Tahra ovessa? Kiinnittäisikö sitä itse huomioita pikkuasioihin, jos koti olisi ns. valmis?

Toinen juttu on ollut asumiseen liittyvän kuluttamisen rajoittuminen rakennustarvikkeisiin. Mitään sisustus- ym kampetta ei ole viitsinyt hankkia, kun tietää sen olevan pääasiassa vain tiellä niin kauan kunnes joku huone on valmis. Suurin osa astioista majaili vinttikomerossa lähes 4 vuotta. Eikä niitä tullut edes kaivattua... Nyt ne koristavat keittiön kaappeja. Hmm, mitä tämä kertoo meistä? Mihin tätä kaikkea tavaraa tarvitsee?

Mahtavaa talven jatkoa kaikille remontoijille ja muillekin. Seuraavan kerran blogipäivityksiä luvassa keväämmällä.