Vähän on puuhailtu sitä sun tätä. Laajennusosan seinät, ikkunoiden ja ovien välit eristettiin, vedettiin sähköt ja aloitettiin höyrysulun laitto, mutta sitten hajos niittauskone ja homma hyytyikin siihen. Oli sitä paitsi pirun kylmä!

Eikä aina vaan huvita. Tuosta uudisosasta sen verran, että se toteutetaan rakennusteknisesti kokonaan "nykyajan oppien" mukaisesti, muutenhan torpassa sitten säilytetään -50-luvun meininki, eli hengittävyys ja täysin muovittomat materiaalit. Uudisosa on kooltaan n. 3x4m kahdessa kerroksessa, ja liittyy alakerrassa toisesta päästään avonaisesti keittiöön siten, että keittiön tila suurenee kuistimaisella ulokkeella (josta kulku takapihalle & terassille). Yläkerrassa uudisosaan sijoittuu kylppäri ja parveke.

Laajennuksen mallailussa hyödynnettiin aikoinaan mm. tätä ohjeistusta, ja lopullisen suunnitelman toteutti arkkitehti. Taustalla meillä oli haave toteuttaa isompi keittiö ja kulku takapihalle (jossa meidän tonttimaasta suurin osa sijaitsee), sekä toisaalta fiksun kokoiset pesutilat ylös.

Katellaanpa milloin tästä ovesta oikeasti kuljetetaan ulos keittiöstä terassille aamukahville :)