Kellarissa on nyt saatu päätökseen yksi iso vaihe: lattia. Lattialämmitykset on asennettu kaikkialle ja uusi betonilattia valettu. Kertakaikkisen juhlava tunne, sillä kellari on ollut yksi isoimmista työkokonaisuuksista. Niin, valmistahan siellä ei millään muotoa ole vielä pitkään aikaan, mutta nyt voipi huoahtaa ja todella alkaa miettiä sisustusjuttuja.

Tulevan saunan ja pesuhuoneen kohdalta seiniä alettiin myös raapia puhtaaksi. Se ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin kuviteltiin (mikähän olis ollut...). Meillä betoniseinät on siis päällystetty kauttaaltaan sellaisella höttömassalla - ilmeisesti jotain puukuitulevyä tms joka on liimattu kiinni betoniin. Todellakin. Liimattu. Höttöseinä eristää ihan hyvin, sillä kellarissa on pysynyt hyvin lämmin sisällä ja kylmä ulkona, mutta ikävä kyllä se ei sovi saunan ja pesuhuoneen eristeeksi mahd kosteusongelmien vuoksi. Muualle kellariin aiomme jättää hötön paikalleen ja vain maalata pinnan.

Meidän kellariin tulee saunan ja pesuhuoneen lisäksi yhdistetty pukuhuone-kodinhoitohuone, pikku-wc, takkahuone sekä varasto. Muutimme hieman huonejärjestystä alkuperäisestä suunnitelmasta, koska siinä oli ihan liikaa hukkatilaa sen johdosta, että erillistä teknistä tilaa ei tarvitakaan, kun maalämpöpumppu sijoitettiin varastoon.

Kellarikuvia löytyy "kellaritouhua 2009" -sivulta. Alkaa hiljalleen taas pänniä tämä uusittu blogi, sillä olen yrittänyt lisätä uusia kuvasivuja mm. pihasta, mutta sivut eivät linkity sitten millään. ***kele. Pitää vissiin kohta vaihtaa blogialustaa kokonaan :(

EDIT--- Tjaa, otan sanani takaisin. Sivut linkittyivät nyt - joko aivan sattumalta osui jokin koodi oikein jossain tahi sitten oikea blogipoliisi on liikkeellä ja korjannut asian...?