Ihana alkukesän lämmin viikko vietettiin pääasiassa ulkotöiden parissa. Kaikenlaista pikkusäätöä löytyi ympäri taloa ja tonttia, kuten: lumiesteet autotallin ja talon verannan katolle, sadeveden ohjaus kaivoihin (samat katot kuin edellä), etu- ja takaterassin maalaus, laajennusosan parvekkeen pintalaudoitus... Lisäksi pihan istutusten muutoksia ja korjaamista, kasvimaan mylläys ja kylvö, kadun laidan nurtsin tasoitus jne. Puhumattakaan jo alkaneesta ja lämmön kiihdyttämästä rikkaruohojupakasta! Iloinen yllätys on ollut kasvien hyvä selviytyminen kovasta pakkastalvesta ja lumesta - osa pensaista oli hieman katkeillut lumen painosta, mutta yksikään ei kuollut.

Keittiön välitilan laattojen kanssa meni sitten tuplasti aikaa. Sauma-aine ei ottanut ensin kiinni, ja sitten jymähti oikein kunnolla. Ensin näytti siltä, että sitä ei saa enää lainkaan laatoista irti, mutta sinnikkäällä "kuivapesulla" irtosi melko hyvin. Välitilan laatta on valkoisen ja harmaan kirjava lasimosaiikki, joka jäi mukaan Laattapisteestä. Taas ihan erilainen kuin emäntä oli alunperin kuvitellut. Mutta lopputulos miellyttää. Keittiöstä tuli paljon vaaleampi / valkoisempi kuin myöskään oli ollut alkuperäinen ajatus. Ehkä kuitenkin reilut kolme vuotta oranssin ja ruskean kirjavassa kääpiökokoisille ihmisille suunnitelussa köökissä aiheutti vastareaktion, ja sisustusvalinnat osuivat aina valkoisen eri sävyihin. Valoa ja tilaa!!

Keittiöstä puuttuu vielä kaikki listat, pientä askartelua tapettipalojen kanssa, oviaukkojen siistiminen yms tusailua. Alakuvassa näkyy mosaiikkilaatta (kuvassa ei tosin ole edukseen) ja liesituuletin.

Vessa on melko valmis. Puutteet ovat enemmän sisustuksellisia, kuten peili ja pyyhekoukut. Ei ole löytynyt vielä mieluisia, joten asennettiin korvike-peili siksi aikaa.

Tämän jälkeen painopiste siirtyy taas välillä yläkertaan. Emäntä toivoo hartaasti uutta suihkua!