Myllyä on odotettu taloon kuin kuuta taivaalta. Tällä viikolla se sitten saapui. Siis maalämpöpumppu! Kaikki piuhat ja putket on vedetty niin 175m syvyisestä reiästä myllyyn kuin myllystä talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Samoin kaikki mahdolliset sähköviritykset on tehty - ja täytyy sanoa, että se ei ollutkaan ihan yksinkertainen juttu, kun sähköjen kanssa ollaan vielä aika väliaikaisessa ratkaisussa. Pikkuisen jännittää. Sitäpaitsi  masiinasta puuttuu paineet, joten joudumme odottelemaan vielä yhtä asentajien vierailua ennen kuin mylly hyrähtää käyntiin. Jouluksi, jouluksi... vaan minkä vuoden - sitä ei tarina kerro.

Hommat kuitenkin etenee. Kellarissa on kaadettu seinää aika hyvin tuloksin. Vanhoista seinistä on jäljellä enää yksi saunan seinä, joka myös kaatuu - sekä jäljelle jäävä kantava seinä eli entisen autotallin ja muun klitsun välinen pitkä (ja h***n paksu, luonnonkivistä muurattu) seinä. Siihen tehdään vielä toinen oviaukko, mutta se on mahdollista vasta, kun öljysäiliö saadaan edestä pois.

Öljysäiliön päivät alkavatkin olla luetut. Kunhan mylly hyrähtää ja todistaa toimivuutensa, sanotaan säiliölle ja öljypolttimelle heippa for good.

Kellarista löytyy kuvia kellarikansiossa. Joulufiilareita alla tarjoaa amaryllis. Ja huom huom, ikkunastahan näkyy kaunis ja niin tyypillinen remontoijan pihanäkymä: purkuroinaa. Valot kajastavat autokatoksen /varaston ikkunasta.

2145886.jpg