Sanoo emäntä. Edellisen emännän suosikkiväri oli epäilemättä räikyvä punainen. Sen lisäksi, että mökin ulkoseinät ja ovet on maalattu punaiseksi, punaista löytyy myös sisätiloista: porraskäytävä (jota kutsumme "redrumiksi") on kauttaaltaan tapetoitu punaisella sekä keittiön kaapit maalattu tummanoranssiksi. Punaista tapettia on löytynyt myös kaivelemalla uudempien tapettien alta muistakin huoneista.

Tilallisten mielestä murrettu beige / kermanvaalea on uusi punainen. Ainakin möksän ulkoseinässä. Ovet tulevat olemaan vanhaa vihreää, katto harmaanruskeaa ja sokkeli tummanruskeaa. Projekti alkoi tänä viikonloppuna vanhan lateksin (!!) poiskaaputtamisella. Eteläseinästä se lähti suhteellisen helposti, isoina palasina.

Uusi ulkovuoraus toteutetaan niin, että nykyisen päälle vedetään uusi laudoitus (juu tuuletusrako jää toki). Lateksi on kuitenkin syytä poistaa vanhasta pinnasta. Kokonaan uusi vuorauskerros päätettiin laittaa, koska meidän talossa ei ole ollenkaan vinolaudoituskerrosta ulkovuorauksen alla. Siis lautahökkelimme on todellinen hökkeli: ulkovuoraus, tervapaperi, purut, lisää vaakalautaa, haltex (ja koolaukset jossain välissä tietty). Siinä se. Voitteko uskoa. Että on ollut pula-aika. Ihme, että tönö pysyy pystyssä kovalla tuulella :P

Onpas mukava saada kohta uutta väriä pintaan!