On jo elokuun loppu, eikä meillä ole vieläkään maalämpöä asennettuna. Reikä kyllä löytyy, mutta siihen se sitten loppuukin. Homma jumittaa puuttuvan kellarin lattian vuoksi: ei ole lattiaa, joten eipä asennella lämpöpumppuakaan. Noh, oli miten oli, siihen asti kunnes valu saadaan tehtyä (syitä sen pitkittymiseen on moninaisia), pirttiä lämmitetään öljyllä. Tai ei tietenkään pirttiä kesällä lämmitetä, mutta käyttövettä.

Ei kuitenkaan olla tyydytty vain peukaloiden pyörittelyyn vaan autokatosprojekti etenee. Ollaan sokkelin muurausvaiheessa. Ja jottei kenellekään jää sitä mielikuvaa, että helppoa kuin heinänteko tämä rakentelu ja remppailu, voin kertoa, että autokatoksen lattiavalu oli lähellä helvetti-kokemusta. Betonia tuuppasi putkesta, aurinko paahtoi, kolme miestä tasasi ja liippasi minkä ehti, välillä suihkutettiin vettä ettei valu kuivu liian nopeasti. Illalla oli joka jätkästä mehut loppu eikä rusketusraidoista puutetta. Kaikesta punnerruksesta huolimatta kaatoja ei kuitenkaan saatu ihan kohdilleen ja jälkikäteen jouduttiin pintoja hiomaan.

Taisi muuten jäädä kertomatta, että ennen kaikkea tätä raudoitushommaa ja valuja, miesväki kerkisi rakentaa meille vihdoin etuoven rappuset ja terassin. Hienot tuli. Kokonaissuunnitelma syntyi isännän päässä, värin ja lautamallin (= visuaalisen hienosäädön) ehdotti emäntä, ja nikkaroinnin hoitivat isäntä ja apumies. Emännän osuudeksi jäi sitten maalailla rimoja ynnä muuta. Kuvasta saa vinkkiä miltä lopputulos näyttää. Lisää uusia kuvia myös piha ja puutarha 2008 -sivulla sekä autokatosprojektisivulla.

1848272.jpg

Kultapallot aloittelevat kukintaansa portaiden edessä.
1850545.jpg